613875943417094

Posturologi

– Viden om kropsholdning

Det handler kort fortalt om vores ubevidste kropsholdning, altså hvordan vi står oprejst i et rum.

Informationer fra vores balancesans, øjnenes position, samsyn, muskeltonus og føddernes stilling, bliver indsamlet og fortolket i vores hjerne. Ud fra alle disse informationer, vil hjernen udregne hvordan vi skal stå i rummet. Altså vores kropsholdning.

 

Er en af disse informationer ukorrekt, vil hjernen udregne på et forkert grundlag og kropsholdningen bliver dermed også ændret.

 

– Det er vigtigt at stå lige

Det vigtigste for hjernen er, at vi har balance, ligevægt og stabilitet, når vi står oprejst. Ikke at vi skal stå helt lige.

Forskellen ses tydeligt på tegningen, som er et par eksempler på skævheder.

Her er der både balance, ligevægt og stabilitet, men kroppen er skæv.

Disse skævheder kan medføre en del problemer, på kort såvel som lang sigt.

På kort sigt kan det være muskelsmerter, ømme led, inflammation i slimsække af overspændte sener.

Efter længere tid kan en skævhed blive kronisk. Kroppen acceptere “det nye normale” og vores led i ryg og hofte slides skævt. I værste fald kan diskusprolaps være udfaldet.

Udover de fysiske mén, kan svimmelhed og træthed, men også koncentrationsbesvær, lydfølsomhed, stress, hormonelle ubalancer, åndedrætsbesvær mm. være symptomer på posturologiske ubalance

Oplever du nogle ad disse symptomer, så prøv posturologi i Åbyhøj hos Peder Holm

Posturologer benytter AuriculoTerapi / ØreAkupunktur, indlægssåler og frekvenser samt div. tests, til at genskabe balancen i samarbejdet mellem hjernen og de posturologiske informationskilder.