Hej med dig

Mit navn er Peder Holm, jeg er uddannet Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør og TCM Akupunktør (Traditionel Chinese Medicine).

Er født i 1970 og opvokset i Skanderborg, er far til 2, en dreng og en pige. Oprindelig er jeg uddannet elektronik tekniker, som jeg har arbejdet med i 30år.

Som person ser jeg mig selv som empatisk, intellegent, dedikeret, analyserende, grundig og eftertænksom. Har altid dyrket sport og i en periode på højtplan med landshold og DM titler.

Behandlings delen i mit liv, var i første omgang en hobby, som udviklede sig til mit hoved erhverv, da jeg indså at jeg havde interesse, flair og talent for det.

I 2012 startede jeg min klinik, som jeg dengang døbte PultzPunktet og den lå i første omgang i Ry. Klinikken flyttede jeg til Skanderborg i 2014, da startede jeg på uddannelsen TCM akupunktør ved Nordisk Institut for Klassisk Akupunktur i Holstebro. 

2020 flyttede jeg klinikken til Åbyhøj i Århus og fik den samtidig omdøbt til Peder Holm. Klinikken ligger i samme bygning som skolen jeg underviser på, Dansk akademi for Kropsterapi, hvor jeg underviser i grunduddannelsen i fysiurgisk massage.

Sidenhen er det blevet til et hav af kurser og efteruddannelser, som du kan se mere om herunder.

Kvalifikationer 

En kort opridsning af hvad jeg har lært og hvad jeg bruger i mine behandlinger:

2012 : Læge eksemineret Fysiurgisk Massør: en dybde gående massage, hvor alle større muskelgrupper i kroppen bliver masseret. Ordet ”fysiurgisk” handler om at fjerne gener i bevæg apparatet (kroppen). Så uddannelsen ”Læge eksamineret Fysiurgisk massør” er basis for at man som fagperson kan forstå kroppens virke og dermed lave en korrekt og effektiv behandling af hele kroppen.

2013 : Triggerpunkt massage:  Er et kursus hvor dybere patologiske gener kan løses. Massage er godt, men kan ikke løse de længere patologiske gener som f.eks skulder problematikker, golf/tennis albue, piskesmæld, hæl spore osv… , der kan Triggerpunkter gøre den afgørende forskel. Samme triggerpunkter kan også behandles med dry needling, det er så bare med nåle fremfor massage.    Jeg kan begge varianter.

2015 : Øre akupunktur: Øre akupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen. Du skal forestille dig øret som en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret.

2016 : Posturologi; Vores bevægelser er bevidste, men vor kropsholdning er typisk ubevidst. Posturologi er læren om alle de ubevidste informationer, hjernen modtager om øjnenes stilling i øjenhulen, bidfunktion, indre øre, led, hud, musklernes spænding, føddernes stilling; deres indbyrdes forhold og samarbejde. Alle disse informationer har betydning for, at vi er i stand til at stå op og holde balancen uden at skulle tænke over det. Er der således en posturologisk ubalance kan dette betyde skævheder og dermed smerter.

2017 : TCM Akupunktør: TCM (Traditionel Chinese Medicine) akupunktør er en læge eksamineret uddannelse, som bygger på de gamle kinesiske kundskaber. Her arbejdes der med meridianerne og i kinesisk filosofi er det årsagen man behandler, fremfor symptomerne. Samme princip prøver jeg at efterleve i mine behandlinger.

2019 : Mobilitets kursus Bækken, ben, fødder: Teknikker herfra kan løse problematikker såsom, Muskel- og ledbåndssmerter forbundet med bækkenet, Bækkenløsning, Fødselskomplikationer, Nervesmerter (f.eks. iskias), Lændeproblemer, Smerter i og omkring korsben/haleben (en fejlstilling i bækkenet kan fremkalde smerter og medføre en fejlstilling i fødderne omkring ankelleddet og knæleddet.) Gennem korrekt behandling kan dette korrigeres og afspænde leddet, hvorved der igen skabes balance i kroppen.

2019 : Mobilitets kursus Ryg, Korsben; Teknikker herfra kan løse problemstillinger som bl.a. facetledssyndrom (hold i ryg), låst ribben, smerter i ben og baller samt nerver i klemme. Med andre ord ethvert rygproblem der ikke skyldes sygdom eller kræver operation.

2020 : Oscillations akupunktur; Til behandling af eksempelvis Allergier/intolerance og Angst. Metoden er udviklet af Dr. Gumbiller fra Tyskland, men teoretisk funderet i Traditionel Kinesisk Medicin. Der skal ofte 3-4 behandlinger til.

2021 : Organ massage, Chi Nei Tsang. Denne type massage er fra Østen og oprindelig udviklet og brugt af taoistiske munke samme tid som akupunkturen så dagens lys. Formålet var at skabe forbindelse til sjæl og ånd, samt helbrede fysisk og psykisk nedbrudte krigere. Chi Nei Tsang betyder Chi (energi) til interne organer og den massage vi bruger i dag er udviklet af Master Mantak Chia tilbage i 80´erne. Da rigtig mange følelser sidder i maven, er massagen god for stress, angst, depression. Massagen hjælper immunforsvaret, skaber følelsesmæssig harmoni, forbedrer din fordøjelse, samt detoxer kroppen for affaldsstoffer. Letter vejrtrækning og derudover er det rigtig rart.

 

Da jeg startede min klinik i sin tid, var jeg selv meget skeptisk omkring mange behandlingsformer. Noget synes jeg var hokus pokus, andet direkte placebo effekt. Uvidenhed vil jeg nok kalde det idag. Der er stadig nogle behandlere som foregiver at være eksperter til det meste og forhaler et behandlingsforløb i det uendelige, med mere end 30+ behandlinger (også fysioterapeuter og kiropraktorer) Det kan man simpelthen ikke være bekendt og det er en af de ting jeg gerne vil gøre op med.

Samtidig er der også nogle behandlere som påstår, at netop deres behandlingsform kan afhjælpe alverdens problemer. Det er der ingen der kan, men jeg har lært at rigtig mange forskellige behandlingsformer kan løse rigtig mange af de samme problematikker på forskellig vis. Dvs. at der er flere indgangsvinkler på samme problem.

Min indgangsvinkel er at jeg lover aldrig noget, altid er ærlig omkring hvad jeg forventer og aldrig forhaler et behandlingsforløb.

Grundstenen i mine behandlinger af bevægapparatet er massagen, suppleret med de bedste teknikker, fra de kurser jeg har været på.  Jeg har målrettet min uddannelse på at behandle årsagen, fremfor bare at fjerne symptomerne. 

Velkommen til !

En behandling hos mig, vil typisk bestå af en blanding af de bedste teknikker jeg har lært, med focus på massagen.

Er der behov for at få rettet bækken, låste facetled eller andre skævheder, bruger jeg mobiliserings teknikker og/eller posturologi.  Akupunkturen bruges typisk som supplement til mine behandlinger, hvis dette ønskes.

Fundamentet skal som bekendt være i orden, for at resten består uden skævheder. Sådan er det også med kroppen. Er noget skævt, forplanter det sig i hele kroppen og kan ikke rettes, før roden til skævheden er fjernet. Dette gør jeg, ved at bruge teknikker fra Akupunktur, posturologi, manuel mobilisering, triggerpunkter og meget mere…

Kort sagt, bliver din behandling skrædder syet, til netop dig.

Jeg tester og retter, dit bækken og/eller din posturologiske positur, så evt. skævheder fjernes og skræddersyer den efterfølgende behandlingen netop til dig,

Jeg behandler årsagen fremfor symptomerne.Rejsen for at dygtiggøre mig slutter aldrig.

Som grundregel hos mig, skal der efter minimum 3 behandlinger kunne mærkes en forbedring. Er der ingen tegn på forbedring, kan dette skyldes at man er i et job eller en situation, hvor årsagen ikke fjernes. I sådanne tilfælde, mærkes en bedring 1-2 dage efter behandling, men derefter vender generne tilbage.

Det er vigtig at man selv er indstillet på at gøre en aktiv indsats, for at kommer problemerne til livs.

.