613875943417094

Kranio sakral terapi (KST)

– Det blide tryk

KST er en meget blid og dybdegående behandlingsform, hvor spændinger i det kranio sakrale system opløses vha. blide tryk, de rigtige steder.

Terapiformen bygger på den opfattelse, at kroppen er i stand til at hele sig selv, men at der ved ubalancer, opstået f.eks. ved fysiske og psykiske traumer eller forkerte kropsholdninger og arbejdsstillinger, kan være behov for at hjælpe kroppen på vej.

Ved spændinger i bindevævsmembranerne kan cerebrospinalvæsken ikke flyde frit og kan derved ikke udføre sine opgaver optimalt. Vha. denne blide behandlingsform, kan disse spændinger afhjælpes, således at kroppen får et bedre udgangspunkt for at helbrede sig selv.

Behandlingerne er utrolig behagelige og afstressende at modtage.

Prøv Kranio Sakral Terapi i Århus hos Peder Holm. 

 

– Hvad er kranio sakral terapien for noget

KST systemet består af af kraniet, rygsøjlen og korsbenet, som omslutter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Sidst nævnte bløde vitale dele ligger beskyttet i en væske, som kaldes cerebrospinalvæsken. Denne væske, bliver til i hjernen og skal kunne flyde frit. Den pumpes rundt langs ydersiden af hjernen imellem nogle hinder og fortsætter ned langs rygsøjlen, for så at returnerer tilbage til igen. Cerebrospinalvæsken pumpes rundt i sin egen rytme.

Den pumpende bevægelse kaldes KST rytmen, og den blev opdaget af lægen William Southerland i 1920’erne og bruges den dag idag i lægestudiet i USA.

I 1986 kom KST til danmark.

Behandlingen består af blide tryk, specielle steder på hoved, nakke og ryg. Behandlingen har til formål, at løsne op for bindevæv, samt at skabe et frit og godt flow i KST systemet. Under behandlingen ligger klienten på ryggen på briksen og modtager behandlingen. Det er yderst behageligt at modtage KST behandling. Klienten oplever en dyb form for afspænding og det er ikke unormalt at man falder i søvn.

Der kan forekomme reaktioner efter behandlingen, som er helt naturlige. Træthed, hovedpine og kvalme, kan i værste fald forekomme. 

 

– KST kan afhjælpe

– Typiske behandlinger i klinikken

Stress

Stress er en tilstand, der påvirker vores centralnervesystem, som bl.a. styrer krop og psyke.

Stress kan i mild form og i korte perioder, være positiv for kroppen og psyken. Men er kroppen stresset over længere tid, kan det få konsekvenser. Symptomer kan være hovedpine, migræne, forstoppelser, mavesår, menstruationsbesvær, rygsmerter, tænder skæren, allergi og astma, depression, koncentrationsbesvær, indæringsproblemer, søvnløshed, forhøjet blodtryk og svimmelhed.

KST er yderst velegnet til at sænke kroppens stress niveau og derved nedsætte eller fjerne ovenstående symptomer.