Fysiurgisk massage

– Dybdegående behandlende klassisk massage

Fysiurgiskmassage er et fint ord for almindelig massage med olie. 

Med strøg, stræk, træk, æltning og tryk, kan stive muskler smidiggøres. Når muskel spændingerne er løsnet og affaldsstofferne fjernet, kan musklen igen virke som de er skabt.

Denne type massage gavner din krop, på en hel række punkter:

  • Nedsætter krops spændinger
  • Øger blodcirkulationen
  • Fjerne affaldsstoffer
  • Bedre kropsholdningen
  • Smertelindring i muskler og led
  • Afstresser
  • Reducerer risikoen for skader
  • Øger energien i hverdagen

Hvem kan massagen hjælpe ?

Den dybdegående massage er til dig, som har problemer i bevæg apparatet – heriblandt problemer med:

Hvordan bruges massagen hos Peder Holm ?

Det kan være din krop trænger til lidt restitution, efter en hård motions- / arbejdsdag eller du vil forkæle din krop med lidt velvære. Uanset om det er forkælelse, afslapning eller restitution, så bruger jeg her massage, måske krydret med lidt KST.

Har du derimod nogle skavanker, skader eller smerter, bruger jeg lidt flere redskaber fra værktøjskassen.

Er der spændinger i kroppen, kan det skyldes små skævheder i lænd, skulder, nakke eller andre led. som skal rettes. Med blide led mobiliseringsteknikker og posturologi, kan jeg rette disse små skævheder og via massagen, får jeg det omkring liggende væv løsnet op og afspændt.

Hvad der fremkaldte ubalancen/muskelspændingerne i første omgang, kan være mange ting. Jeg vil spørge lidt ind til dårlige vaner og dårlige arbejdsstillinger, da det er den hyppigste årsag. 

Ydermere vil jeg komme med lidt råd og vejledning til, hvordan du kan holde din krop sund og rask med den rigtige motion og øvelser, således at kroppen igen kan virke, som den er skabt til.

Således arbejder vi sammen om at fjerne årsagen til ubalancen, uden den vender tilbage.

Jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte, og tilpasser hver behandling ud fra dit behov.

I min massage bruge jeg altid triggerpunkter, fra de blide 5 grams tryk til det lidt mere fysiske, hvis behovet er der.

Hos Peder Holm er stedet, hvis du skal have Fysiurgisk massage i Århus

Derudover kan bindevævs massage, cupping, muskel energi teknikker(MET), øreakupunktur og organmassage også være en del af løsningen, såvel som tidligere nævnt KST og led mobilisering.

Hvad er så den fysiurgiske massage ?

Den fysiurgiske massage er en række teknikker, såsom stræk, æltning, tryk, strøg, klem og skub af muskelvævet. Der arbejdes såvel på langs af muskel fibrene, som på tværs. Dette bevirker at musklerne bliver varme og blødgjort idet en masse blod bliver tilført og en masse affaldsstoffer bliver ledt væk.

For at kunne arbejde målrettet og effektivt, er kendskab til musklerne en forudsætning. Man skal vide hvilke muskler ligger hvor, hvordan de forløber i kroppen og hvilken funktion de har.

Ofte kan såkaldte muskelkæder være i spil, så den enes muskels spændinger, kan have indflydelse på næste muskel i kæden.

Jeg kan forholdsvis hurtigt identificere en spændt muskel, ud fra hvilken bevægelse klienten laver, når der er smerter. Herefter palperer jeg samme muskel på patienten under massagen, for at bekræfte min mistanke.

Det lyder simpelt og det er det også, hvis altså man har en god lang erfaring og kan sin teori.

Fysiurgisk massage i Århus ved Peder Holm