Behandling

– Læs mere omkring hvad jeg kan gøre for dig og hvordan…

Her på siden har jeg kort opridset de typiske områder jeg behandler. Jeg beskriver lidt om emnet, mine behandlingsforslag og tilgang til behandlingen. Klik dig videre og bliv klogere på hvordan jeg kan hjælpe dig, så du føler dig tryg i mine behandlinger.

Hvert enkelt case er forskellig og personlig. Din historie og din krop, som kun du kender, er vigtigste udgangspunkt for mig. Sammenholdt med min erfaring som behandler, finder vi en mulig vej til en løsning og det rigtige behandlings forløb til dig.

Det står alle frit for at sige nej tak til specifikke behandlingtyper, da der kan være angst eller andre faktorer forbundet med disse, som f.eks nåle. Mange foretrækker i første omgang udelukkende massage, da det også giver lidt velvære i form af berøring af de store flader, som kroppen reagerer meget positivt på. Men ikke altid kan massage alene klare problemerne, men det er meget individuelt. 

Med andre ord, er det er helt frit hvad man vælger og ikke mindst fravælger. Det vigtigste er at mavefornemmelsen er rigtig.

Problematikker

Ryg og Nakke

Mellem 60 – 70 % af alle problematikker i bevægapparatet sidder i skuldrene / ryggen. Så det dækker over meget. Der er samtidig mange behandlings teknikker på området og mange årsager til problemerne. Langt de fleste cases er spændte muskler som skal løses og årsagen til de er spændt, kan være ligeså forskellige. Uhensigtmæssigt arbejdsstilling og for lidt motion af de berørte muskler er nok de mest typiske årsager, lige efterfulgt af skævheder i blandt andet bækkenet, som forplanter sig op langs rygsøjlen. Så kan der være skader, grundet traumer eller overbelastnings skader.

Det er de typiske cases jeg ser i min klinik. Der kan selvfølgelig være andre og mere atypiske gener, men det klarer jeg som regel også.

Jeg bruger typisk massagen til at mærke efter spændte muskler og sammenholdt med din historie pejle mig ind på årsagen. I de fleste tilfælde tjekker jeg for skævheder som stammer fra et evt. skævt bækken.

 

Til ryg og skuldre, bruger jeg typisk massage, akupunktur, øreakupunktur, posturologi, cupping, manuel korrektion og triggerpunkter.

Skulder / arm

Skuldrene er en af kroppens mest komplicerede områder, da armene har den store bevægelighed og styrke som de har. Der sidder mange muskler og sener omkring skuldrene, hver med netop deres speciale. Men selvom hver enkelt muskel har sit speciale, arbejder de altid sammen og hjælper hinanden i alle opgaver. Derfor er det også ret komplekst at behandle. Er en muskel eksempelvis blevet træt og opspændt, overtager de omkringliggende muskler dennes arbejde. Naturligvis er dette kun en midlertidig løsning, da opgaverne for disse muskler ret unaturlige og de køres derfor også ret hurtigt trætte og spændte. Dermed er en ond cirkel dannet, som kan brydes ved at fjerne / minimere arbejdsopgaverne som forvoldte problemerne, løsne musklerne med behandling og motionere musklerne via øvelser.

Til ryg og skuldre, bruger jeg typisk massage, akupunktur, øreakupunktur, posturologi, cupping, manuel korrektion og triggerpunkter.

Lænd og bækken

 

Smerter i lænden kan skyldes mange ting. Et skævt bækken kan ofte forårsage smerter i lænden og holdes i skak af spændte ballemuskler. Et skævt bækken kan ofte skyldes at man sider meget med benene over kors.

Svage mavemuskler kan også være en årsag, da mavemusklerne sammen med vores lænd danner det vi kalder kroppens korset. Er det på nogen måde svagt, vil man mærke det i lænden, som en følelse af at være “træt” i lænden. Det kan være et tegn på at man skal igang med lidt træning.

Ifølge kinesisk medicin kan der være mange årsager til en øm lænd, men denne type behandling kræver lidt mere forundersøgelse og kan tages hvis symptomerne er rigtige.  

Til Lænd, bruger jeg typisk massage, akupunktur, øreakupunktur, posturologi, cupping, manuel korrektion og triggerpunkter.

Ben og baller

Noget af det jeg ser oftest i klinikken, når der tales om ben og baller, er stråling ned i benene fra iskais nerven. Ikke at forveksle med en diskusprolaps som er en alvolig ting og kræver et læge besøg. Har et lægebesøg afvist en diskusprolaps, kan en anden årsag være den lille muskel piroformis, som er spændt og trygger på iskias nerven.

En stor del af dem jeg har haft igennem min klinik, har været løbere. Mange løbere ved godt de løber meget og måske endda for meget. Men det er en livsstil og de accepterer at der er lidt smerter når de løber. Mange kommer i klinikken for at få restitutions massage, frem for at holde pause. Mit råd er selvfølgelig at holde den pause som kroppen trænger til, men ved også at det er mange ikke er villige til, så derfor kan jeg acceptere et længere behandlingsforløb hos dem. 

 

Til ryg og skuldre, bruger jeg typisk massage, akupunktur, øreakupunktur, posturologi, cupping, manuel korrektion og triggerpunkter.

Hovedpine 

 

Hovedpiner kommer i mange former og er af forskellige styrker. Den mest almindelige er spændingshovedpinen. Så er de langt værrere som horton og migræne med synsforstyrelser. Hovedtraume, piskesmæld og hjernerystelse kan også forårsage hovedpiner og sidst men ikke at forglemme kan hovedpine skyldes væskemangel, at man trænger til nye briller og forkert kost. Hos Peder Holm prøver vi så vidt vi kan at hjælpe alle og her er alle værktøjer i brug, akupunktur, øreakupunktur, massage, trigger punkter, posturologi, lysbehandling osv…

Angst

Angst er en ømtålelig størrelse, som kan være konfliktfyldt eller følelsesladet og derfor kræver finfølelse og takt. Det er en meget personlig ting, som kræver dedikation, tid, lydhør og respekt. 

Det kan være meget svært at være den som skal tage kontakten, lige netop når man har angst. Derfor er du meget velkommen til at skrive til mig først, hvis det kan bryde isen. Du er også velkommen til at ringe eller du kan booke en tid via hjemmesiden. Uanset hvad, vil jeg gøre mit for at du føler, du er i trykke hænder og jeg vil hjælpe dig, det bedste jeg kan. 

Hos Peder holm bruger jeg lidt samtale terapi, oscillations akupunktur, Organmassage,  lysbehandling, akupunktur og massage.