613875943417094

Behandling af Lænd og Bækken

– Fundamentet skal som bekendt være iorden.

Bækkenet eller hoftepartiet om man vil, er fundamentet for vores øvre krop. Er fundamentet ikke i orden, vakler resten også. Står hoften eksempelvis skævt, vil det have følger op ad ryggen, i form af spændinger og en skæv ryg.

En skæv hofte, vil jo ikke medføre, at man vælter til siden. Nej, i stedet udjævner kroppen ubevidst skævheden, så det ligner en mild skoliose. Sådanne kompenseringer vil give problemer, som så kan vise sig længere oppe af ryggen.

Derfor er det så vigtigt, at få tjekket det grundlæggende først, nemlig at få løsnet låsninger, rettet skævheder og få bevægeligheden i led tilbage.

Med mobiliserings teknikker, postorulogi og fysiurgisk massage, kan sådanne ubalancer findes og afhjælpes. Prøv behandling af lænd og bækken i Århus hos Peder Holm og bliv smertefri.

 

Genkendelige symptomer

  • Træthed i lænden
  • Følelse af at være låst
  • Indskrænket bevægelighed
  • Smerter i den nederste del af lænden
  • Smerter foran ved skambenet
  • Smerter i halebenet
  • Jagende smerter ved bestemte bevægelser

Typiske cases i klinikken

Lænden

Lænde smerter eller træthed i lænden, er en hyppig gæst i klinikken. Det kan være, at man har ondt, når man vågner. Måske bliver man, træt i lænden hen over dagen. Det kan også føles som om, der sidder noget i klemme eller ligger og murer. Eller det kan være noget helt andet, der driller.

Der er mange symptomer og ligeså mange forskellige forklaringer eller årsager hertil. Men de mest almindelige er, skævheder og låsninger i hofte regionen, manglende træning, forkert kropsholdning, dårlig arbejdsstilling, dårlige vaner og overbelastning.

Har man smerter, skal man gøre noget ved det, for det hele hænger som regel sammen. En spænding et sted, kan medfører kompensations spændinger et andet sted. Det forsvinder sjældent af sig selv.

Ved nogle simple tests og lidt massage i området, kan jeg hurtigt finde frem til området, som trænger til behandling. Sammen finder vi årsagen, ved at gennemgå din dagligdag og som regel, finder vi også en løsning.

Låst SI led

Rigtig mange går rundt i med låst SI led og rigtig mange “lever med det”. Et låst SI kan opleves på flere måder, men som regel føles det lidt, som en smerte fra lænden og ud mod siden. Nogle gange trækker det også ned i benet.

Ofte er bækkenet samtidig skævt, som bevirker benene ikke føles lige lange. Dette kan typisk ses, hvis man har en tendens til at stå meget på det ene ben og lade det andet hvile ud til siden.

Det er forholdsvis nemt og hurtigt at rette, men nogle vil opleve at det gerne vil falde tilbage til “det normale” igen. Så 2-3 behandlinger skal der muligvis til og flere hvis man ikke får fjernet de dårlige vaner som har skabt problemet.

Synderen er ofte, at sidde med benene over kors. Det fremprovokere et skævt bækken.

Hold i ryggen (hekseskud)

Et hold i ryggen også kaldet et hekseskud, kan komme ud af ingenting, men typisk i en foroverbøjet position. Den er forbundet med en lokal skarp smerte og et jag i ryggen. Det kan også være nogle konstante diffuse muskelsmerter henover lænden. Man vil med sikkerhed opleve nedsat funktion og bevægelse i ryggen og smerterne er værst, når man står op og er i bevægelse.

Forværring i løbet af dagen og under aktivitet.

Isciasnerven / Piriformissyndrom

Oplever man stærke smerter, skal man søge læge før man kommer i klinikken, da der kan være tale om en diskusprolaps eller en diskusprotrution.

Har lægen sagt god for det ikke er noget alvorligt, kan smerterne skyldes, at musklerne er spændte og trykker på Iskias nerven. Musculus piriformis er ofte synderen, men andre balle muskler kan også være i spil.

Disse smerter kommer ofte snigende og bliver værre over tid. Det rigtige tryk, kan irritere den store iskiasnerve, som løber fra den nederste del af lænden, igennem balden og ned på bagsiden af benet helt ned til hælen. Smerterne er ofte lokaliseret i lænden og baldemuskulaturen, men kan også trække ned igennem hele bagsiden af benet. Nervepåvirkning kan give sovende og snurrende fornemmelse ned i foden (føles som om gå på vat). Ofte kan mange normale dagligdags-aktiviteter gennemføres, men med tiltagende irritation. Man kan føle en lokal smerte dybt i balden.

 

Andre smerter i ryggen

Mange danskere døjer med en eller anden form for ryg smerter. Det er ikke sikkert det lige ligger i en af de ovenstående kategorier, men derfor kan vel stadig have ondt. Hvad kommer disse smerter så af? De kan komme af at sove, spise, træne eller arbejde eller manglen på disse. For meget træning eller for lidt. At man spiser for meget, for lidt eller måske forkert kost. Måske er det ens arbejdes stilling som det er galt med. Det kunne også være sengen man sover i, som er for blød eller for hård. Der kan være så utrolig mange faktorer som spiller ind.

Det gælder om at finde de dårlige vaner og få dem brudt. Jeg har erfaringen i, at se på folk hvori årsagen ligger, via nogle tests.

Sammen for vi fjernet de dårlige vaner og smerterne og får skabt en balance igen. Det handler om sund fornuft og balance.

Prøv behandling af lænd og bækken i Århus hos Peder Holm og bliv smertefri. 

 

 

Hvad kan man selv gøre

Selvom folk er begyndt er begyndt at blive mere bevidst om deres krop, taler vores arbejdsstilling imod. Der er simpelthen for mange dårlige arbejdsstillinger, bl.a. foran computeren. Vores krop er ikke designet til at sidde stille i flere timer.  Ydermere vil højt forbrug af mobiltelefon på sigt, skabe en ny slags problemer.

Har man et job, med en ensformig arbejdsstilling, skal man sørge for at få bevæget de muskler, som ikke blive bevæget ved arbejdet, ca. hver ½ til hele time. Derudover skal man, når problemerne er opstået, få indordnet noget motion i fritiden som berører det spændte området, for netop at få løsnet op.

Det handler i høj grad om at bryde vaner og mønstre.

Drik altid rigeligt med vand.

 

Hvad består en behandling af 

 

Som tidligere nævnt, starter behandlingen med en kort samtale, hvor jeg sporer mig ind på, hvor jeg skal starte min behandling og hvilke redskaber jeg vil bruge. Jeg vil altid forventningsafstemme med klienten, både forventede antal behandlinger, samt behandlings metoder.

Jeg bruger typisk massagen til at mærke efter spændte muskler og sammenholdt med din historie pejle mig ind på årsagen. I de fleste tilfælde tjekker jeg for skævheder som stammer fra et evt. skævt bækken.

Til behandling bruger jeg typisk massage, akupunktur, øreakupunktur, posturologi, cupping, manuel korrektion, KST og triggerpunkter.