Auriculo terapi

– Hele kroppen behandles i øret

Auriculo terapien, kaldes på dansk, øreakupunktur og er en effektiv behandlings form, især imod smerter.

Man kan dog behandle langt mere, end blot smerter, ved denne behandlingsform.

Hele vores krop : Vores skelet, muskler, bindevæv, nervesystemet, samt organerne er afspejlet i øret, ligesom man kender det fra zoneterapi under foden.

Er der en ubalance i kroppen, f.eks. en smerte, i forbindelse med et hold i ryggen, vil det kunne findes i et punkt og behandles, med enten nåle eller magnet kugler.

Udover smerter, kan psykiske ubalancer også behandles. Angst, stress, afhængighed behandles på punkter som repræsenterer hjernen, thalamus og amygdala. 

Disse behandles typisk med frekvenser og farver.

 

Hvad kan auriculobehandling afhjælpe?

 

  • Allergi
  • Angst
  • PMS
  • Hovedpine
  • Blærebetændelse
  • Iskias
  • Maveproblemer
  • sukkertrang

 

 

 

 

 

Hvordan foregår en behandling?

Det er ikke kun nåle, der bruges ved auriculo terapi i Århus. Lys, farver, frekvenser, strøm, magnet kugler er andre metoder, som hver især har deres kvaliteter og virkeområde.

Men den typiske behandling er med ørefrø (Vaccariafrø eller magnet kugler på tape), meget tynde og korte akupunktur nåle og nogle gange permanåle. Det er meget forskelligt, hvad folk kommer med og dermed også hvilken behandling, de skal have. De fleste gange er det kombinationer af flere behandlings teknikker, som giver det bedste resultat. Alt sammen i samråd med klientens ønsker og behov.

Skal man ligge lidt i klinikken til behandling, er det de små alm. akupunktur nåle, som er det mest alm, men strøm i ørepunktet eller ørefrø, er også muligheder, hvis ikke man vil have nåle.

Når man så forlader klinikken, kan man få lidt længere varende nålebehandling, som virker over længere tid. Her bruges :

Ørefrø som skal sidde i ca. 7 – 10 dage eller til dagen før, næste behandling.

Permanåle som er små stifter, kan sidde en del længere, op til 3 uger og falder selv ud, når kroppen er færdig behandlet.

Pressnåle er typisk til kropsbehandling, men kan bruges til øret. 

Lys og farver kommer i spil, ved de psykiske ubalancer. Det kan være med en LED rød/blå laser pen, til specifikke punkter eller en lysbehandling på kroppen, med en lidt større lyskilde.

Frekvensbehandling er ikke ofte anvendt, men bruges bl.a. til lateralitets behandling.

Med denne terapiform opnås hurtige og fantastiske resultater, især kombineret med andre behandlings former, som fysiurgisk massage, akupunktur og KST (Kranio sakral terapi). Herved øges virkningen og antallet af behandlinger kan ofte reduceres.

Besøg min klinik og jeg kan tilbyde dig, Auriculo terapi i Århus.

 

Auriculomedicinens oprindelse

Auriculomedicinen stammer fra Frankrig og har sin start i 1951. Den er udviklet og sat i system af den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier og videreudviklet af hans søn, Dr. Raphael Nogier.

Dr. Poul Nogier opdagede, at samtlige organer i kroppen er repræsenteret som en aftegning i øret. En smerter på kroppen vil således give et refleks punkt på ørerne. Gennem 15 år udviklede han på baggrund af disse opdagelser “barnet i øret”, ligesom han fandt frem til metoden om at fremsøge punkter ved brug af VAS pulsen. Han blev indstillet til Nobel prisen for sine opdagelser.

Auriculomedicinen blev i 1990 anerkendt af WHO (Verdens Sundheds Organisationen) som et diagnostik- og behandlingsredskab. Metoden er i dag blevet så anerkendt i Frankrig, at mange franske praktiserende læger anvender øreakupunkturen i deres praksis.